Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2023

Відбулася робоча зустріч з представниками бізнес-асоціацій Чернігівщини

  

Перший заступник керівника Чернігівської обласної прокуратури Філіп Бєликов 13 квітня провів робочу зустріч, метою якої є налагодження співпраці між правоохоронцями та представниками бізнес-асоціацій Чернігівщини.

У роботі зустрічі взяли участь начальник управління захисту інвестицій та запровадження спеціалізації прокурорів Департаменту кримінальної політики та захисту інвестицій Офісу Генерального прокурора Олександр Максименко (в режимі відеоконференції), заступник директора Департаменту економічного розвитку Чернігівської обласної військової адміністрації, голова ТВ ВГО «Асоціація платників податків України» та інші представники бізнес-асоціацій.

Учасники обговорили питання належного захисту доброчесних суб’єктів  господарської та інвестиційної діяльності від кримінальних правопорушень, охорони їхніх прав у межах кримінального провадження та недопущення фактів тиску на бізнес правоохоронцями.

«В умовах тривалої війни надважливим залишається питання підвищення рівня довіри бізнесу до державних інституцій, створення передумов для ефективного інвестування в економіку України та розвитку доброчесної конкуренції. Вагомим чинником діяльності при цьому є відсутність протиправного втручання у господарську та інвестиційну діяльність правоохоронців. Органи прокуратури готові всебічно цьому сприяти, діяти виважено, знаходячи розумний баланс між виконанням завдань кримінального провадження та законними інтересами господарюючих суб’єктів» – наголосив Філіп Бєликов.

Учасники наради від бізнес-спільноти відмітили позитивні тенденції у протидії протиправному втручанню у господарську діяльність та належну координацію роботи правоохоронної системи Чернігівщини. Вони висловили свою підтримку ініціативі прокуратури та запевнили у перспективній подальшій співпраці.

За результатами зустрічі учасники дійшли згоди щодо подальшої співпраці бізнес-асоціацій з органами прокуратури, обміну інформацією та оперативного реагування на будь-які прояви безпідставного тиску на бізнес з боку правоохоронних органів регіону.

Довідково: інформацію про факти порушень прав суб’єктів господарської та інвестиційної діяльності або тиску на них з боку правоохоронних органів можна надавати до Чернігівської  обласної прокуратури на телефон «гарячої лінії»    (0462) 674-446 та/або на електронну адресу [email protected]

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 563