Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2023

Повідомлено про підозру за самовільне зайняття 100 га земель водного фонду

  

За процесуального керівництва Новгород-Сіверської окружної прокуратури та Спеціалізованої екологічної прокуратури (на правах відділу) Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом особам у самовільному зайнятті земельної ділянки водного фонду, вчиненому групою осіб (ч. 2 ст. 197-1 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що співвласник та директор приватного підприємства області без правовстановлюючих документів самовільно зайняли частину земельної ділянки водного фонду площею майже 100 га за межами с. Мамекине Новгород-Сіверського району Чернігівської області, яку упродовж 2022-2023 років використовували для отримання прибутків від вирощування та реалізації сільськогосподарської продукції.

Загальна сума збитків, завданих злочинною діяльністю підозрюваних становить 350 тис. грн.

Наразі вирішується питання щодо накладення арешту на майно підозрюваних з метою подальшого забезпечення відшкодування завданих збитків.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 713