Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.05.2023

Катував жителів села Ягідного – засуджено військовослужбовця РФ

  

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури визнано винним військовослужбовця країни-агресора у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Вироком суду його засуджено до 10 років позбавлення волі.

Прокурор у суді довів, що на початку березня 2022 року озброєний автоматичною вогнепальною зброєю рядовий збройних сил РФ спільно з іншими військовими вдерлися на територію приватного домогосподарства в окупованому с. Ягідне. Там проживало подружжя з малолітньою дитиною. Погрожуючи застосуванням зброї, потерпілих вивели на подвір’я для подальшого перевезення до підвалу місцевої школи.

Після чого обвинувачений для залякування на очах сина та чоловіка здійснив постріли з автомату Калашникова жінці під ноги, імітуючи її розстріл. Такими діями військовослужбовець вчинив катування та завдав значних моральних страждань потерпілим.

Закінчивши знущання, інший військовий відвів та помістив сім’ю до підвалу школи, у якому в якості «живого щита» утримувалося населення села.

Спеціальне досудове розслідування кримінального провадження здійснювалося слідчими СБУ в Чернігівській області.

Наразі вирок не набрав законної сили.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 708