Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.06.2023

Перекрито канал прихованого постачання психотропних речовин у виправну колонію

  

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом засудженим особам у незаконному придбанні та зберіганні з метою збуту психотропної речовини, обіг якої заборонено за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, чоловіки, перебуваючи у виправній колонії, отримали в замаскованому вигляді порошкоподібну речовину, яка містила у своєму складі MDMB-PENINACA, змішали її з речовиною рослинного походження та розфасували отриману суміш у паперові згортки.

У подальшому засуджені незаконно зберігали та збували на території колонії згортки з особливо небезпечною психотропною речовиною. Кошти від неправомірної діяльності підозрювані отримували на банківські рахунки.

Під час проведення обшуку в особистих речах чоловіків та в схованках підсобних приміщень виявлено і вилучено понад 200 дозованих згортків з психотропною речовиною, рукописні записи щодо обліку збуту наркотичних засобів, електронні ваги, зіп-пакети та сім-карти.

Викриття протиправної діяльності проводилося слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області, за оперативного супроводу УКР ГУНП в Чернігівській області.

Досудове розслідування за вказаним фактом триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуатури

кількість переглядів: 669