Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2023

Незаконна порубка дерев зі збитками у понад 1 млн грн – підозрюють директора фермерського господарства

  

За процесуального керівництва Новгород-Сіверської окружної прокуратури повідомлено про підозру директора фермерського господарства, який на землях комунальної власності Коропської територіальної громади займався незаконною порубкою дерев, що спричинило тяжкі наслідки для довкілля (ч. 4 ст. 246 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що з початку грудня 2022 року 46-річний директор одного з фермерських господарств, діючих на території Коропської ТГ, використовуючи підлеглих робітників та сільськогосподарську техніку, незаконно випиляв понад 150 сироростущих дерев різних порід на залісненій земельній ділянці поблизу с. Лукнів Новгород-Сіверського району, чим спричинив збитки довкіллю на суму понад 1 мільйон гривень.

За участю прокурорів окружної прокуратури, слідчих Новгород-Сіверського РВП ГУНП в Чернігівській області та за оперативного супроводу УСР в Чернігівській області ДСР НП України проведено обшук на території фермерського господарства, за результатами якого вилучено знаряддя вчинення злочину, чорнову документацію щодо незаконного оприбуткування протиправно здобутої деревини та понад 200 метрів кубічних заготовленої деревини різних порід.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Новгород-Сіверської окружної прокуратури

кількість переглядів: 563