Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2023

Двох мешканців Сумської області судитимуть за самовільне зайняття земель водного фонду

  

За процесуального керівництва прокурорів Новгород-Сіверської окружної прокуратури та Спеціалізованої екологічної прокуратури (на правах відділу) Чернігівської обласної прокуратури слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області направленням обвинувального акту до суду завершено досудове розслідування стосовно двох мешканців Сумської області, які самовільно зайняли землі водного фонду (ч. 2 ст. 197-1 КК України).

За даними слідства, співвласник та директор приватного підприємства області без правовстановлюючих документів самовільно зайняли частину земельної ділянки водного фонду площею майже 100 га за межами с. Мамекине Новгород-Сіверського району Чернігівської області, яку упродовж 2022-2023 років використовували для отримання прибутків від вирощування та реалізації сільськогосподарської продукції.

Загальна сума збитків, завданих злочинною діяльністю підозрюваних, становить 350 тис. грн. 

За принципової позиції прокурорів задля недопущення подальшого неправомірного використання земель водного фонду, забезпечення відшкодування завданих збитків, судом накладено арешт на самовільно зайняту земельну ділянку та майно підозрюваних.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 847