Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2023

Інженера технагляду судитимуть за неналежне виконання своїх службових обов’язків

  

Чернігівською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно інженера з технічного нагляду за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що обвинувачена, через несумлінне ставлення до своїх службових обов’язків щодо нагляду за виконанням робіт по реконструкції об’єкту будівлі медичного закладу м. Чернігова не перевірила відомості щодо фактичного обсягу виконаних робіт та підписала акт їх приймання.

У подальшому акт приймання виконаних будівельних робіт підписано замовником та оплачено повну вартість робіт, внаслідок чого державним інтересам завдано істотну шкоду у вигляді матеріальних збитків  на загальну суму понад 330 тис. грн.

Під час досудового розслідування вищезазначені збитки відшкодовано в повному обсязі.

За вчинене жінці загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Досудове розслідування здійснювалось поліцейськими Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Чернігівської окружної прокуратури

кількість переглядів: 854