Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.06.2023

За втручання прокурора у державну власність повернуто майже 4 га незаконно вилучених земель природно-заповідного фонду вартістю понад 71 млн грн

  

Завдяки активній правовій позиції прокурора виконано рішення Господарського суду Чернігівської області від 05.04.2023, яким задоволено позов прокурора про визнання незаконною передачу земельних ділянок природно-заповідного фонду з державної у комунальну власність площею майже 4 га вартістю понад 71 млн грн.

Прокурором установлено, що Головним управлінням Держгеокадастру в області як землі сільськогосподарського призначення проінвентаризовано частину об’єкта природно-заповідного фонду загальнодержавного значення «Рихлівська дача», та у подальшому передано у комунальну власність однієї із територіальних громад області.

Однак всупереч вимогам чинного законодавства погоджень  уповноваженими на те державними органами не отримано, заходів, спрямованих на збереження та охорону особливо-цінних земель та об'єктів природно-заповідного фонду не вжито.

Прокурором у суді доведено неправомірність дій Головного управління Держгеокадастру в області та необхідність повернення спірної ділянки природно-заповідного фонду у державну власність.

Наразі рішення суду виконано та в Державний реєстр речових прав на нерухоме майно внесено відомості про скасування прав органу місцевого самоврядування на земельну ділянку природно заповідного фонду загальнодержавного значення.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 532