Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.06.2023

За державну зраду судитимуть учасника терористичної організації «ДНР»

  

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 28-річного чоловіка за фактом державної зради та участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 111, ч.1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, у квітні 2014 року чоловік  добровільно вступив до підрозділу силового блоку терористичної організації «ДНР» та протягом тривалого часу надавав допомогу ворогу, виконуючи покладені на нього обов’язки та вчиняючи дії спрямовані на протидію силам АТО. Обвинувачений приймав активну участь у бойових діях на території Міжнародного аеропорту «Донецьк» імені Сергія Прокоф’єва.

У подальшому чоловік добровільно обійняв посаду «розвідника-корегувальника», отримав військове звання «рядовий» та зі зброєю в руках брав безпосередню участь у бойових діях на боці ворога.

Досудове розслідування здійснювалося слідчим відділом Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 564