Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2023

За отримання неправомірної вигоди судитимуть головного спеціаліста відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства

  

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно головного спеціаліста відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області за фактом прохання та одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе, за вчинення в інтересах третьої особи дії з використанням службового становища (ч. 1 ст. 368 КК України).

За даними слідства, головний спеціаліст відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства у червні 2023 року, виявивши невідповідність складу пестицидів та агрохімікатів вимогам санітарного законодавства, висловив прохання представнику Товариства з обмеженою відповідальністю та одержав від нього неправомірну вигоду у вигляді паливних карток у кількості 500 л, з яких 250 л дизельного палива та 250 л бензину, загальною вартістю 22 тис. грн за позитивне вирішення питання та отримання санітарного паспорту на право одержання, зберігання і застосування пестицидів та мінеральних добрив.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області, за оперативного супроводу УСР в Чернігівській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1133