Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.07.2023

Засуджено двох учасників злочинної групи, які виготовляли та збували психотропні речовини

  

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Куликівським районним судом винесено вирок на підставі угод про визнання винуватості двома мешканцями області за фактами незаконного виготовлення, зберігання та збуту психотропної речовини, обіг якої обмежено, у особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб, придбання і зберігання прекурсорів в особливо великих розмірах, організації місця для незаконного виготовлення наркотичних засобів, зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин без мети збуту (ч. 1 ст. 309, ч. 3 ст. 309, ч. 2 ст. 311, ч. 3 ст. 311, ч. 2 ст. 317, ч. 3 ст. 307 КК України). Їх засуджено до 8 та 7 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

За даними слідства, учасники групи організували в домоволодінні одного з них місце для виготовлення наркотичних засобів, де у подальшому зберігали психотропну речовину «амфетамін» в особливо великих розмірах.

Засуджені тричі збували охочим психотропну речовину, обіг якої обмежено, загальною масою 291 г.

Крім того, чоловіки займалися незаконним придбанням та зберіганням прекурсорів в особливо великих розмірах, які використовували для виготовлення психотропних речовин.

Під час проведення обшуку домоволодіння одного з фігурантів виявлено та вилучено 17 г амфетаміну, 928 г небезпечної психотропної речовини 4-ММС, 25 г прекурсору фенілнітропропену та 1,2 л сірчаної кислоти.

Викриття протиправної діяльності проводилося співробітниками Управління СБУ в Чернігівській області, УБН ДБН Національної поліції спільно зі слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області.

Наразі вирок не набрав законної сили.

  

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1415