Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.07.2023

Прокуратурою доведено в суді апеляційної інстанції незаконність використання 250 га земель

  

Постановою Північного апеляційного господарського суду від 12.07.2023 залишено без змін рішення Господарського суду Чернігівської області від 28.03.2023, яким задоволено позов прокуратури в інтересах держави в особі Новгород-Сіверської міської ради, ГУ Держгеокадастру в області до одного з лісогосподарських підприємств регіону – філії ДСГП «Ліси України» та приватного суб'єкта господарювання про визнання недійсним договору про спільний обробіток землі площею майже 250 га та оціночною вартістю 146 млн грн.

Прокурором встановлено, що відповідачі, попередньо уклавши договір про спільний обробіток землі, не проводили спільної діяльності на землях, а весь цикл з виробництва агропродукції здійснювався виключно приватним підприємством з метою отримання прибутку.

Вказане свідчить про укладення сторонами удаваного правочину, за яким лісогосподарським підприємством передано в оренду приватній структурі майже 250 га земель державної власності, що перебували у нього на праві постійного користування.

У ході перегляду справи суд залишив без задоволення апеляційні скарги відповідачів, а рішення суду першої інстанції про визнання недійсним договору про спільний обробіток землі – без змін.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1879