Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.07.2023

Двоє колишніх службовців ДСНС підозрюються у колабораційній діяльності

  

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру двом колишнім начальникам пожежно-рятувальних частин державних пожежно-рятувальних загонів Головного управління ДСНС у Луганській області за фактами колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що службовці ДСНС, погодившись на пропозицію представників окупаційної адміністрації держави-агресора та незаконних збройних формувань так званої «ЛНР», добровільно зайняли псевдопосади керівників у незаконних «пожарно-спасательных частях Министерства чрезвычайных ситуаций Луганской народной республики», створених на тимчасово окупованих територіях.

Перебуваючи на цих псевдопосадах, підозрювані створювали умови для функціонування новостворених незаконних правоохоронних органів, забезпечуючи таким чином становлення і зміцнення окупаційної влади рф та так званої «ЛНР» на тимчасово окупованих територіях України.

Досудове розслідування здійснюється слідчими п’ятого слідчого відділу, розташованого у місті Києві (з дислокацією у м. Чернігові) Територіального управління ДБР, за оперативного супроводу Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 513