Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.07.2023

Судитимуть державного інспектора Чернігівської митниці за зловживання службовим становищем

  

Прокурори Чернігівської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 48-річного мешканця м. Чернігова за фактом зловживання владою та службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства чоловік, обіймаючи посаду головного державного інспектора одного з митних постів Чернігівської митниці, свідомо не провів належного митного огляду двох транспортних засобів, які належали місцевим мешканкам. При цьому, він достовірно знав, що в автомобілях перевозяться товари, які підлягають обов’язковому письмовому декларуванню та оподаткуванню митними платежами, але не вжив усіх заходів передбачених митним законодавством, а відтак не забезпечив справляння митних платежів.

Внаслідок зловживання чоловіком наданою йому владою та своїм службовим становищем державним інтересам спричинено тяжкі наслідки у вигляді ненадходження до Державного бюджету України митних платежів на загальну суму понад 350 тис. грн.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими п’ятого слідчого відділу  (з дислокацією у місті Чернігові) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві, за оперативного супроводу Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1684