Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.07.2023

Двоє колишніх службовців ДСНС постануть перед судом за колабораційну діяльність

  

Прокурори Чернігівської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох колишніх начальників пожежно-рятувальних частин державних пожежно-рятувальних загонів Головного управління ДСНС у Луганській області за фактами колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що службовці ДСНС, погодившись на пропозицію представників окупаційної адміністрації держави-агресора та незаконних збройних формувань так званої «ЛНР», добровільно зайняли псевдопосади керівників у незаконних «пожарно-спасательных частях Министерства чрезвычайных ситуаций Луганской народной республики», створених на тимчасово окупованих територіях.

Перебуваючи на цих псевдопосадах, підозрювані створювали умови для функціонування новостворених незаконних правоохоронних органів, забезпечуючи таким чином становлення і зміцнення окупаційної влади рф та так званої «ЛНР» на тимчасово окупованих територіях України.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими п’ятого слідчого відділу, розташованого у місті Києві (з дислокацією у м. Чернігові) Територіального управління ДБР, за оперативного супроводу Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 6633