Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.08.2023

Добровільно зайняв посаду у незаконному правоохоронному органі – повідомлено про підозру

  

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 47-річному мешканцю Харківської області за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у травні 2022 року чоловік добровільно перейшов на бік ворога в період збройного конфлікту в умовах воєнного стану та обійняв посаду «исполняющего обязанности полицейского изолятора временного содержания задержанных и арестованных лиц Управления внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области» у незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території.

Перебуваючи на вказаній псевдопосаді, підозрюваний виконував свої службові обов’язки, створював умови для функціонування так званої «народної міліції», забезпечуючи таким чином становлення і зміцнення окупаційної влади держави-агресора на тимчасово окупованій території Харківської області.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 12765