Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2023

Трьом учасникам злочинної групи, які виготовляли наркотичні засоби, повідомлено про підозру

  

За процесуального керівництва прокурорів Чернігівської окружної прокуратури повідомлено про підозру трьом учасникам злочинної групи у незаконному виготовленні, зберіганні з метою збуту особливо небезпечних наркотичних засобів у особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, учасники групи організували в домоволодінні одного з прикордонних сіл Чернігівського району вирощування рослин коноплі на частині земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 2 га та в подальшому шляхом подрібнення та висушування частин цих рослин виготовляли особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс.

Під час проведення обшуків виявлено і вилучено понад 4,6 тис. ростучих рослин коноплі, близько 50 кг висушеного й подрібненого канабісу, обладнання для виготовлення та фасування наркотичного засобу.

Наразі підозрюваних затримано та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Чернігівського районного управління поліції ГУНП в Чернігівській області, за оперативного супроводу оперуповноважених Чернігівського прикордонного загону та оперуповноважених Чернігівського районного управління поліції ГУНП в Чернігівській області.

Вживаються заходи до встановлення інших осіб, причетних до вчинення злочину та збуту наркотичних засобів.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

   

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 8071