Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.08.2023

Черговий російський військовий підозрюється у жорстокому поводженні та незаконному утриманні цивільної особи

  

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру російському військовослужбовцю за фактами жорстокого поводження та незаконного утримання цивільної особи, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 06 березня 2022 року військові ЗС РФ затримали місцевого чоловіка та застосували до нього катування з метою отримання даних про підрозділи ЗСУ, спричинивши тілесні ушкодження. У подальшому потерпілого незаконно перемістили та добу утримували на території с. Шестовиця Чернігівської області в неналежних санітарних умовах, без верхнього одягу на вулиці при низькій температурі, а також без надання відповідної медичної допомоги, яку він потребував у зв’язку з отриманими тілесними ушкодженнями.

Крім цього, військовий РФ погрожував чоловіку вбивством шляхом демонстрації та направлення в його сторону вогнепальної зброї, а також застосовував інше психологічне насильство.

Зазначені дії є нелюдським поводженням та катуванням, що прямо заборонено міжнародним гуманітарним правом.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУНП в Чернігівській області, за оперативного супроводу відділу протидії кіберзлочинам в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 3149