Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2023

Киянина судитимуть за збут психотропної речовини та замах на її контрабанду

  

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця міста Києва за фактами незаконного придбання, зберігання, пересилання з метою збуту, збуту особливо небезпечної психотропної речовини й особливо небезпечного наркотичного засобу та замаху на їх контрабанду (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 305, ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, 27-річний чоловік, використовуючи месенджер Telegram, організував збут особливо небезпечної психотропної речовини 8-дельта-тетрагідроканнабіолу під виглядом виготовлених кондитерських та хлібобулочних виробів, які на замовлення відправляв за допомогою послуг мережі операторів поштового зв’язку до різних областей України, а також за кордон.

Крім того, обвинувачений займався незаконним придбанням та зберіганням з метою подальшого збуту особливо небезпечного наркотичного засобу, обіг якого заборонено – канабісу в особливо великих розмірах, також маскуючи його під продукти харчування.

Під час обшуку за місцем проживання чоловіка виявлено та вилучено кондитерські вироби, близько 2 кг канабісу, 4 упаковки пігулок МДМА (екстазі), курильні суміші та льодяники з вмістом дельта-8-ТГК, мобільні телефони, за допомогою яких переписувався з замовниками.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснювало Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 3106