Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2023

Колишнього поліцейського Харківщини підозрюють у державній зраді та колабораційній діяльності

  

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру колишнього поліцейського відділу реагування патрульної поліції Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що колишній поліцейський перейшов на бік ворога в період збройного конфлікту в умовах воєнного стану та добровільно зайняв псевдопосаду «исполняющего обязанности инспектора дорожно-патрульной службы отдела государственной инспекции безопасности дорожного движения» в незаконному правоохоронному органі у структурі окупаційної влади держави-агресора «Управлении внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области», створеному на тимчасово окупованій території.

Обіймаючи псевдопосаду, підозрюваний добровільно виконував свої «службові» обов`язки та протиправні накази керівництва так званої «народної міліції», забезпечуючи тим самим становлення і зміцнення окупаційної влади російської федерації.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Управління СБУ в Чернігівській області, за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути  піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено  в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2522