Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2023

До 5 років позбавлення волі засуджено колишнього сільського голову за шахрайство та одержання неправомірної вигоди

  

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури визнано винним колишнього сільського голову одного з районів Чернігівської області у шахрайстві, службовому підробленні, одержанні неправомірної вигоди службовою особою, підбурюванні до підкупу особи, яка надає публічні послуги (ч. 1, ч. 2 ст. 190, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 368, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 368-4 КК України). Вироком суду його засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування, державних та комунальних підприємствах, установах, організаціях пов’язаних з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 2 роки, з конфіскацією майна.

Досудовим розслідуванням установлено, що посадовець у вересні 2017 року, з метою незаконного заволодіння грошовими коштами, повідомив директору фермерського господарства, який мав намір придбати для комерційних потреб комунальне приміщення нежитлової будівлі, про необхідність компенсації витрат на оплату послуг оцінювача будівлі та виготовлення проекту землеустрою, достовірно знаючи, що вказані послуги здійснюються за рахунок сільської ради.

У подальшому засуджений  підбурював директора надати неправомірну вигоду у розмірі 50 тис. грн оцінювачу, який проводить належну експертну оцінку нежитлової будівлі, за зменшення вартості об’єкту нерухомості.

На додаток, колишній посадовець пообіцяв посприяти у позитивному вирішенні сільською радою питання про оцінку та продаж відповідного приміщення за надання йому неправомірної вигоди у розмірі 10 тис. грн.

Крім цього, сільський голова видав довідку із завідомо неправдивими відомостями про членство особи у громадському формуванні з охорони громадського порядку, достовірно знаючи, що таке не створювалося і не реєструвалося у встановленому Законом порядку.

Наразі вирок не набрав законної сили.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 657