Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.09.2023

Забруднення землі відходами зі збитками 32 млн грн – трьом особам повідомлено про підозру

  

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом чоловікам у забрудненні земель відходами, шкідливими для довкілля, що спричинило тяжкі наслідки, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 239 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що директор ТОВ за попередньою змовою з її власником та механіком уклав з комунальним підприємством Прилуцької міської ради договір про надання послуг з поводження з відходами, для вивантаження бурового шламу на території Прилуцького міського сміттєзвалища твердих побутових відходів. Надаючи недостовірні відомості щодо класу небезпеки відходів, підприємство протягом квітня 2023 року отримало та «утилізувало» понад 127 тон бурового шламу, не проводячи при цьому його очищення й зневоднення.

Внаслідок протиправних дій зловмисників навколишньому природному середовищу заподіяна екологічна шкода у розмірі понад 32 млн грн.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області, за оперативного супроводу УСР ДСР Національної поліції України.

 

 

  

 

 

 

 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 4084