Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.09.2023

Прокурором стягнуто 1,2 млн грн бюджетних коштів

  

Рішенням Господарського суду Чернігівської області задоволено позов Прилуцької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Управління освіти Прилуцької міської ради до енергопостачальної організації про визнання недійсними десяти додаткових угод, укладених до договору про закупівлю електричної енергії для закладів освіти та стягнуто до місцевого бюджету 1,2 млн грн безпідставно сплачених внаслідок їх укладення коштів.

Прокуратура звернулася до суду, оскільки укладення договору з однією ціною та її подальше підвищення шляхом неодноразового збільшення більше ніж на 110% , свідчить про недобросовісність дій постачальника після перемоги на аукціоні та не відповідає принципам публічних закупівель – максимальної економії та ефективності.

Такі дії призвели до повного нівелювання результатів відкритих торгів та втрати державою можливості скористатися пропозиціями інших учасників. 

Прокурором доведено в суді незаконність додаткових угод, які укладені без належного обґрунтування та документального підтвердження коливання ціни електричної енергії в період виконання умов договору.

Надавши належну оцінку доводам та враховуючи обґрунтованість вимог прокурора, а також очевидне порушення норм бюджетного законодавства, оскаржувані додаткові угоди визнано судом недійсними, безпідставно отримані енергопостачальною організацією кошти стягнуто до бюджету.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 3114