Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2023

Заволоділи понад 2 млн грн бюджетних коштів – викрито учасників організованої злочинної групи

  

За процесуального керівництва Новгород-Сіверської окружної прокуратури Чернігівської області повідомлено про підозру директору підрядної організації та його трьом спільникам у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, вчиненому організованою групою та у видачі завідомо неправдивих офіційних документів службовою особою (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, директор приватного підприємства разом з підлеглим працівником та двома інженерами Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА, неналежно виконуючи умови договору підряду, шляхом завищення вартості виконаних будівельних робіт, неналежного виконання та невиконання окремих видів робіт, заволоділи бюджетними коштами у ході реконструкції приймально-діагностичного відділення закладу охорони здоровʼя на території Новгород-Сіверського району та капітального ремонту стадіону в м. Борзна Ніжинського району. 

При цьому, зловмисники зазначали недостовірні відомості в актах приймання виконаних будівельних робіт щодо їх обсягів та якості, а також у довідках про вартість виконання робіт та витрати.

Внаслідок протиправних дій учасники організованої злочинної групи заволоділи бюджетними коштами на загальну суму понад 2 млн грн.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів. Також вживаються заходи щодо встановлення інших посадових осіб, причетних до функціонування організованої злочинної групи.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Новгород-Сіверського РВП ГУНП в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Новгород-Сіверської окружної прокуратури

кількість переглядів: 4053