Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2023

Чернігівця судитимуть за замах на контрабанду наркотиків

  

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця міста Чернігова за фактами незаконного придбання, зберігання, пересилання з метою збуту особливо небезпечного наркотичного засобу та замаху на його контрабанду (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 305, ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, місцевий мешканець, використовуючи особисто створений телеграм-канал, організував незаконний збут особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу у місті Чернігові, а також за кордон. На замовлення він відправляв заборонені засоби за допомогою послуг мережі операторів поштового зв’язку та приховував їх на території міста, роблячи так звані «закладки».

Так, у липні 2023 року підозрюваний підшукав дівчину, яка планувала виїхати до Республіки Польща та попросив її передати посилку з побутовими речами, приховавши у ній попередньо замаскований у ємність з шампунем канабіс у розмірі близько 10 г.

Зловмисника викрито під час отримання у поштоматі чергової посилки з особливо небезпечним наркотичним засобом вагою близько 100 г.

За вчинене чернігівцю загрожує покарання від 8 до 10 років позбавлення волі.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснювало Управління СБУ в Чернігівській області.

  

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 4082