Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2023

Незаконно позбавив волі сім’ю з двома малолітніми дітьми – судитимуть російського військового

  

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця збройних сил рф за фактом незаконного позбавлення волі в умовах, які є несумісними з повагою до людської гідності (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 5 березня 2022 року військовий рф, перебуваючи на території домогосподарства одного з сіл Чернігівського району, незаконно позбавив волі сім’ю з двох дорослих та двох малолітніх дітей, зачинивши їх у погребі.

Потерпілі понад 7 годин насильно утримувались у приміщенні площею 9,2 кв. м, без доступу до свіжого повітря, за низької температури, без будь-якого освітлення в цілковитій темряві, без забезпечення їжею та в антисанітарних умовах.

Утримання цивільних осіб в умовах, які є несумісними з повагою до людської гідності, прямо заборонені міжнародним гуманітарним правом.

Досудове розслідування – слідчий відділ Управління СБУ в Чернігівській області, оперативний супровід – відділ протидії кіберзлочинам в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 890