Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2023

Привласнили дизельне пальне – повідомлено про підозру трьом учасникам організованої злочинної групи

  

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури та Чернігівської окружної прокуратури повідомлено про підозру трьом учасникам організованої злочинної групи у незаконному привласненні чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем,  вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 191 КК Украйни).

Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом травня-серпня 2023 року троє посадових осіб одного з комунальних підприємств Чернігівської міської ради привласнювали дизельне пальне з метою особистого збагачення та здійснювали його продаж суб’єктам підприємницької діяльності.

Зловживаючи своїм службовим становищем, один з правопорушників отримував дизельне пальне в оператора автозаправної станції за паливною картою, після чого спільники перевозили і продавали його.

Внаслідок вказаних злочинних дій підозрюваних місцевому бюджету завдано майже 1 млн грн збитків.

Наразі підозрюваних затримано та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Викриття протиправної діяльності проводилося слідчими Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 637