Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.10.2023

У Чернігівській обласній прокуратурі відбулась зустріч з депутатами Європейського парламенту

  

22 жовтня до Чернігівської обласної прокуратури завітали члени підкомітету з прав людини Європейського парламенту на чолі з Удо Булманном. Зустріч відбулася за участі керівника обласної прокуратури Станіслава Гущесова, першого заступника керівника Філіпа Бєликова, заступника начальника відділу Департаменту міжнародно-правового співробітництва Офісу Генерального прокурора Дар’ї Батракової, керівників правоохоронних органів, обласної та міської військових адміністрацій, прокурорів у кримінальних провадженнях, а також потерпілих та свідків воєнних злочинів.

Керівник обласної прокуратури Станіслав Гущесов, розпочинаючи захід, подякував депутатам за підтримку України у боротьбі з державою-агресором та наголосив на тому, що головне завдання органів прокуратури – не допустити безкарності та забезпечити своєчасне правосуддя, з урахуванням інтересів потерпілих від війни.

Прокурори повідомили парламентарям про обставини та наслідки вчинених воєнних злочинів у Чернігівській області, найбільш резонансні факти порушення законів та звичаїв війни, а також про притягнення до кримінальної відповідальності ідентифікованих військових РФ.

Голова делегації Удо Булманн зазначив, що Європейський парламент та в цілому країни Європи продовжать підтримувати Україну, зокрема, в розслідуванні воєнних злочинів, злочинів проти людяності, притягненні винних до відповідальності.

Окрім того, депутати мали змогу поспілкуватись з потерпілими та свідками, безпосередньо почути історії людей, які пережили жахіття війни.

Також делегати відвідали місця вчинення воєнних злочинів, у тому числі, село Ягідне, де військові країни-агресора протягом 27 днів незаконно утримували у підвалі місцевої школи 368 людей, серед яких 69 неповнолітніх.

Глибоко вражені побаченим та почутим представники делегації висловили слова підтримки, подякували за зустріч, а також можливість отримати інформацію про військову агресію РФ з першоджерела.

  

  

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 740