Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.10.2023

Двоє чернігівців постануть перед судом за незаконне переправлення військовозобов’язаних за кордон через систему «Шлях»

  

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох мешканців м. Чернігова за фактами незаконного переправлення осіб через державний кордон України, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 332 КК України).

За даними слідства, обвинувачені під час дії воєнного стану налагодили канал виїзду за кордон військовозобов’язаних чоловіків. Використовуючи особисті зв’язки, місцеві мешканці підшукували клієнтів, яким в подальшому за допомогою підроблених документів про їх працевлаштування та неправомірного внесення даних до системи «Шлях», надавалося право безперешкодного перетину державного кордону під виглядом водіїв автотранспортного підприємства, яке має ліцензію на міжнародні перевезення пасажирів легковими автомобілями на замовлення.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області, за оперативного супроводу співробітників ГОРВ 105 прикордонного загону імені князя Володимира Великого, підрозділів кримінальної поліції ГУНП в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

  

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1077