Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.11.2023

Керівника прилуцького комунального підприємства підозрюють у забрудненні земель відходами зі збитками понад 32 млн грн

  

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру директору одного з комунальних підприємств Прилуцької міської ради у забрудненні земель відходами, шкідливими для довкілля, що спричинило тяжкі наслідки та службовій недбалості (ч. 2 ст. 239, ч. 2 ст. 367 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що директор комунального підприємства, неналежно виконуючи свої службові обов’язки, уклав договір про надання послуг з поводження з відходами для вивантаження бурового шламу на території Прилуцького міського сміттєзвалища твердих побутових відходів. Достовірно значи, що особливо небезпечні відходи не можуть прийматися вказаним сміттєзвалищем, службовець допустив вивантаження понад 80 тон бурового шламу на земельну ділянку площею 0,8 га.

Протиправні дії чоловіка призвело до забруднення земельної ділянки, що створило небезпеку для довкілля та спричинило тяжкі наслідки у вигляді шкоди навколишньому природному середовищу у розмірі понад 32 млн грн.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області, за оперативного супроводу УСР ДСР Національної поліції України.

Довідково: трьох осіб, які причетні до вивезення бурового шламу на сміттєзвалище раніше повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 239 КК України, щодо них завершується досудове розслідування, виконуються вимоги ст. 290 КПК України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

   

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 876