Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2023

Задоволено позов прокурора про приведення захисних споруд цивільного захисту у придатний для використання стан

  

Чернігівським окружним адміністративним судом задоволено позов прокурора про зобов’язання господарюючого суб’єкта привести у придатний для використання за цільовим призначенням стан протирадіаційних укриттів, які упродовж тривалого проміжку часу не готові до використання за призначенням: захисту життя та здоров`я населення.

Зверненню прокурора до суду передувало вивчення питання дотримання вимог законодавства у сфері схоронності споруд цивільного захисту населення на території області.

Згідно актів оцінки стану готовності захисної споруди цивільного захисту в 2022 році встановлено ряд порушень, стан сховищ оцінено як «обмежено готові».

Внаслідок бездіяльності уповноваженого суб’єкта господарювання два об’єкти цивільного захисту загальною площею 368 м2, місткістю 300 осіб у  с. Наумівка Корюківського району не можна використовувати за призначенням.

Позов прокурора спрямовано на усунення порушень законодавства у сфері обороноздатності держави, передусім на забезпечення захисту цивільного населення, збереження життя та здоров’я людей у разі застосування засобів ураження.

Робота органів прокуратури на напрямі застосування представницьких повноважень для збереження та приведення у належний стан інших захисних споруд триває, всього з початку року до суду скеровано 22 позови цієї категорії.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 772