Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.11.2023

Заступник директора одного з комунальних підприємств Чернігівської міської ради підозрюється у зловживанні службовим становищем

  

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру заступнику директора одного з комунальних підприємств Чернігівської міської ради у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом громадським інтересам (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, заступник директора, будучи відповідальною особою за погодження проектів договорів щодо відповідності чинному законодавству, у серпні 2020 року умисно використав своє службове становище всупереч інтересам служби та засвідчив на відповідність вимогам законодавства додаткову угоду до договору на закупівлю станції приймання стічних вод, яка передбачала зміну істотних умов договору у частині заміни курсу купівлі Долара НБУ на курс купівлі Євро НБУ.

У результаті перерахунку вартості станції за курсом Євро комунальне підприємство надмірно сплатило юридичній особі грошові кошти у розмірі понад 370 тис. грн, чим завдано шкоди територіальній громаді м. Чернігова в особі Чернігівської міської ради на вказану суму.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу УСР ДСР Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 664