Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2023

На Прилуччині викрито масштабну схему виготовлення тютюнової продукції

  

За процесуального керівництва прокурорів Прилуцької окружної прокуратури викрито та припинено діяльність групи осіб, які займалися незаконним виготовленням та збутом підакцизних товарів (ч. 3 ст. 204 КК України).

Мешканці Прилуцького району у господарському приміщенні налагодили виготовлення, зберігання та збут підакцизних товарів без марок акцизного податку. Виготовлену продукції зловмисники реалізовували по всій території України.

Під час проведення обшуків виявлено і вилучено 1 тонну тютюнової сировини, понад 1 тис. готових цигарок  без будь-яких марок акцизного податку та обладнання для їх виготовлення. Загальна вартість вилученого становить майже 2 млн грн.

Наразі призначено проведення низки судових експертиз, з метою визначення біологічного походження та ступеня небезпеки для життя і здоров’я людей.

На підставі зібраних доказів вирішуватиметься питання щодо повідомлення особам про підозру.

Викриття протиправної діяльності здійснюється слідчими Прилуцького РВП ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу УСР в Чернігівській області ДСР НП.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

  

За інформацією Прилуцької окружної прокуратури

 

кількість переглядів: 406