Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2023

Публічно закликав брати участь у псевдореферендумі – судитимуть головного редактора окупаційної газети з Луганщини

  

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування направлено до суду обвинувальний акт стосовно головного редактора новоствореного пропагандистського газетного видання, яке розповсюджується на тимчасово окупованій території Луганської області, за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110 КК України).

За даними слідства, колишній головний редактор однієї з газет Сватівського району Луганської області, очоливши незаконно створену громадсько-політичну газету «Сватовский вестник», засновану так званою «лнр», публічно закликав громадськість прийняти участь у голосуванні за приєднання тимчасово окупованої території Луганської області до складу держави-агресора. За допомогою соціальних мереж та телеграм-каналів він поширював відеоролики із закликами «прислушаться к голосу свого сердца и сказать Да! соединению с россией, с которой мы должны жить всегда вместе».

Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено наявність у відеозаписі заклику до вчинення умисних дій з метою зміни меж території або державного кордону України, шляхом приєднання територій України до складу рф.

Досудове розслідування здійснювалось слідчим відділом Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути  піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено  в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 617