Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2023

До 5 років позбавлення волі засуджено працівника поліції, який перевищив службові повноваження

  

Чернігівською обласною прокуратурою забезпечено підтримання публічного обвинувачення під час розгляду Чернігівським апеляційним судом кримінального провадження стосовно співробітника поліції за фактом перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 2 ст. 365 КК України).

У судовому засіданні прокурором доведено, що працівник одного з районних відділів поліції у січні 2020 року, перевищуючи надану йому владу та свої службові повноваження, грубо порушив правила примусової зупинки двоколісних транспортних засобів. Він застосував до водія скутера прийоми удушення та умисно завдав йому неодноразових ударів в область голови та інших частин тіла. Від чергового удару по голові потерпілий впав зі скутера на землю, після чого правоохоронець продовжив його бити. 

Внаслідок протиправних дій поліцейського потерпілий потрапив до лікарні з відкритою черепно-мозковою травмою, низкою супутніх тілесних ушкоджень та отримав статус особи з інвалідністю.

Вироком Чернігівського апеляційного суду від 15.11.2023 вже колишнього правоохоронця визнано винуватим та засуджено до покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 3 роки.

Вирок набрав законної сили.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 576