Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2023

Відкрили прицільний вогонь по автомобілю з цивільними на Чернігівщині – двом військовим РФ повідомлено про підозру

  

За процесуального керівництва Чернігівської окружної прокуратури ідентифіковано та заочно повідомлено про підозру двом військовослужбовцям РФ за фактами порушення законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року шість цивільних осіб, у тому числі троє неповнолітніх, намагались виїхати на автомобілі «Renault Duster» з села Рогощі Чернігівського району, яке було окуповано російськими військами.

Рухаючись по автомобільній дорозі в напрямку села Хмільниця, цивільний транспортний засіб зупинився на узбіччі, щоб не перешкоджати руху колони ворожої техніки. Незважаючи на те, що автівка та люди в ній не становили жодної загрози, зупинились перед колоною, російські військові, у тому числі, двоє підозрюваних, розпочали обстріл машини з автоматичної зброї.

У результаті розстрілу водій та пасажирка автомобіля загинули на місці події, а двоє неповнолітніх отримали тілесні ушкодження.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області.

Вживаються заходи щодо ідентифікації інших причетних до злочину військових РФ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 732