Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2023

Державний інспектор Чернігівської митниці підозрюється в одержанні неправомірної вигоди

  

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру головному державному інспектору одного з митних постів Чернігівської митниці у одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України).
Досудовим розслідуванням установлено, що службовець налагодив злочинну схему з отримання неправомірної вигоди.  Так, за здійснення митного оформлення транспортного засобу та не створення штучних перешкод інспектору необхідно було сплатити грошову винагороду.  
Підозрюваного затримано у порядку ст. 208 КПК України під час чергового отримання неправомірної вигоди. Грошові кошти у розмірі 10500 гривень вилучено з кишені правопорушника.  
Наразі зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та відстороненно від займаної посади.
Досудове розслідування здійснюється слідчими п’ятого слідчого відділу, розташованого у місті Києві (з дислокацією у м. Чернігові) Територіального управління ДБР, за оперативного супроводу Управління СБУ в Чернігівській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 481