Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2023

Колишнього начальника ДСНС засуджено до 15 років позбавлення волі за колабораційну діяльність

  

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винним підполковника служби цивільного захисту, колишнього начальника державної  пожежно-рятувальної частини державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС у Луганській області у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Вироком суду його засуджено до       15 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах України строком на 15 років та з конфіскацією майна.
Розслідуванням встановлено, що службовець ДСНС, порушуючи присягу працівника служби цивільного захисту, погодився на пропозицію представників окупаційної адміністрації держави-агресора й незаконних збройних формувань так званої «лнр», та добровільно зайняв у незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території, псевдопосаду «начальника государственной пожарно-спасательной части Министерства чрезвычайных ситуаций луганской народной республики».
Перебуваючи на псевдопосаді, чоловік створював умови для функціонування новостворених незаконних правоохоронних органів, забезпечуючи таким чином становлення і зміцнення окупаційної влади рф та так званої «лнр» на тимчасово окупованих територіях України.
Досудове розслідування здійснювалося слідчими П’ятого слідчого відділу  (з дислокацією у м. Чернігові) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві, за оперативного супроводу Управління СБУ в Чернігівській області.
Наразі вирок не набрав законної сили.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 477