Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2023

Жителю Чернігівщини повідомлено про підозру у державній зраді

  

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру 20-річному мешканцю Чернігівської області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
За даними слідства, юнак з проросійськими поглядами у жовтні 2023 року налагодив зв'язок з представниками військового підрозділу РФ та добровільно погодився на негласне співробітництво з ними за грошову винагороду. На виконання завдань держави-агресора він встановлював і передавав відомості щодо місцезнаходження підрозділів ЗСУ, переміщення військової техніки територією Чернігівської області, додаючи при цьому відповідні відеозаписи та координати їх розташування.
Під час проведення обшуку виявлено та вилучено мобільний телефон, де міститься переписка з особою, яка ставила йому завдання.
Підозрюваного затримано правоохоронцями одразу після виконання чергових вказівок куратора. Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Управління СБУ в Чернігівській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 466