Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.12.2023

Керівника комунального підприємства разом з власником та двома працівниками ТОВ судитимуть за забруднення земель Прилуччини відходами зі збитками понад 32 млн грн

  

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно трьох чоловіків за фактом забруднення земель відходами, шкідливими для довкілля, що спричинило тяжкі наслідки, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 239 КК України) та стосовно директора одного з комунальних підприємств Прилуцької міської ради за фактами забруднення земель відходами, шкідливими для довкілля, що спричинило тяжкі наслідки, службовій недбалості (ч. 2 ст. 239, ч. 2 ст. 367 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що директор ТОВ за попередньою змовою з її власником та співробітником уклав з комунальним підприємством Прилуцької міської ради договір про надання послуг з поводження з відходами, для вивантаження бурового шламу на території Прилуцького міського сміттєзвалища твердих побутових відходів. Надаючи недостовірні відомості щодо класу небезпеки відходів, підприємство протягом квітня 2023 року отримало та «утилізувало» понад 127 тон бурового шламу, не проводячи при цьому його очищення й зневоднення.

При цьому, директор комунального підприємства, неналежно виконуючи свої службові обов’язки та достовірно значи, що особливо небезпечні відходи не можуть прийматися сміттєзвалищем, підписав вищевказаний договір і допустив вивантаження бурового шламу на земельну ділянку.

Внаслідок протиправних дій зловмисників навколишньому природному середовищу заподіяна екологічна шкода у розмірі понад 32 млн грн.

З метою забезпечення цивільного позову накладено арешт на майно обвинувачених.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу УСР ДСР Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 323