Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.12.2023

Судитимуть колаборанта, який склав присягу на вірність «ЛНР»

  

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування направлено до суду обвинувальний акт стосовно 36-річного мешканця Луганської області за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що чоловік у липні 2022 року, підтримуючи злочинні ідеї кремля щодо окупації Луганщини, пішов на співпрацю з представниками держави-агресора. Він добровільно обійняв псевдопосаду поліцейського у незаконному правоохоронному органі – так званому «Сватівському районному відділі внутрішніх справ МВД ЛНР», створеному на тимчасово окупованій території.

Сповідуючи ідеї військово-політичного керівництва рф щодо ідеологічної й національної нетерпимості, ненависті до української нації і державності, підтримуючи антиукраїнські рухи, з корисливих мотивів та хибного почуття кар’єризму, підозрюваний склав присягу на вірність так званої «ЛНР» та її народу.

Досудове розслідування здійснювалось слідчим відділом Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 318