Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2023

Мешканець Чернігова постане перед судом за збут психотропних речовин через Telegram-канал

  

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 22-річного мешканця міста Чернігова за фактами незаконного придбання, зберігання, перевезення з метою збуту та збуту психотропних речовин у особливо великих розмірах (ч. 2, 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, юнак, використовуючи Telegram-канал, організував і налагодив схему незаконного збуту особливо небезпечних психотропних речовин, обіг яких заборонено. Обвинувачений придбавав PVP, 4-ММС й амфетамін, фасував у згортки дрібними порціями, після чого розповсюджував їх шляхом так званих «закладок», приховуючи у лісосмугах міста Чернігова та Ніжина. Місце схову фотографував і разом з геолокацією надсилав клієнтам після отримання грошових коштів на банківський рахунок.

Під час проведення обшуку за місцем проживання зловмисника виявлено та вилучено 1,5 кг психотропів, вартістю приблизно 1 млн грн, 43 дозовані згортки з особливо небезпечною психотропною речовиною, мобільні телефони, ноутбуки, електронні ваги.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

   

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 597