Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.01.2024

Сільський голова постане перед судом за розтрату 1 млн грн бюджетних коштів, виділених на ремонт школи

  

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури направлено до суду обвинувальний акт стосовно одного з сільських голів Чернігівщини за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, у 2021 році головою однієї із сільських рад з підрядною організацією укладено договір на виконання робіт із капітального ремонту місцевого закладу освіти вартістю 6,5 млн грн. 

За результатами виконаних робіт підрядник склав відповідні акти, в яких фактичні обсяги робіт, передбачені проєктно-кошторисною документацією, було зменшено, а одиничні розцінки на роботи та використані матеріали завищено.

Достовірно знаючи, що ряд робіт на об’єкті не виконано, а вартість виконаних робіт безпідставно збільшено, сільський голова підписав документи, внаслідок чого сільською радою підряднику перераховано грошові кошти у повному обсязі, у тому числі 1 млн грн за роботи, які не виконувалися.

За вчинене чоловіку загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими СВ Ніжинського РВП ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу УСР в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 695