Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.01.2024

Колишній військовослужбовець Нацгвардії підозрюється у державній зраді

  

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру військовослужбовцю бригади оперативного призначення ім. Дмитра Вишневецького військового формування Національної Гвардії України за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що колишній військовослужбовець Національної Гвардії України перейшов на бік ворога в період збройного конфлікту в умовах воєнного стану, прийняв присягу зс рф  та добровільно вступив для проходження «військової служби» у новостворений добровольчий батальйон імені Богдана Хмельницького – підрозділ силового блоку оперативно-бойового тактичного формування «Каскад», що входить до складу так званого «міністерства внутрішніх справ днр».

У подальшому підозрюваний обійняв посаду командира батальйону вищевказаного військового формування, обрав собі позивний «Ірбіс», отримав військову форму, шеврони оперативно-бойового тактичного формування «Каскад», стрілецьку зброю та боєприпаси до неї. Крім цього, він пройшов спеціальне навчання, з метою підготовки до подальшого виконання обов’язків із забезпечення різних видів та форм бою.

Починаючи з листопада 2023 року чоловік приймає активну участь у бойових діях на боці російської федерації.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 351