Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.01.2024

200 тис. грн за хибний висновок військово-лікарської комісії – адвокатці повідомлено про підозру

  

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру адвокатці у пособництві при вимаганні та одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе та третіх осіб, перешкоджанні законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368, ч. 1 ст. 114-1 КК України).

За даними слідства, жінка, яка займається адвокатською діяльністю у Ніжинському районі, висунула вимогу своєму клієнтові та отримала від нього неправомірну вигоду в сумі 200 тис. грн за сприяння у видачі службовими особами висновку військово-лікарської комісії щодо визнання його обмежено придатним до проходження військової служби.

При цьому, підозрювана організувала поміщення чоловіка до неврологічного відділення з метою отримання хибного висновку військово-лікарської комісії та подальшого не направлення для безпосередньої участі у бойових діях або забезпечення здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії, безпосередньо до районів проведення воєнних (бойових) дій.

Вказані дії призвели до перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період, ускладнюючи їх комплектування військовослужбовцями шляхом призову на військову службу на основі загального військового обов’язку, а також підтримання на належному рівні бойової і мобілізаційної готовності та боєздатності.

Наразі підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області, за оперативного супроводу УСР в Чернігівській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 536