Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.01.2024

У Чернігівській обласній прокуратурі проведено спільну нараду керівників правоохоронних та інших державних органів регіону, які протидіють домашньому насильству

  

Під головуванням заступника керівника Чернігівської обласної прокуратури Владислава Грюка відбулась спільна нарада керівників правоохоронних та інших державних органів регіону, які протидіють домашньому насильству.

Під час засідання присутні обговорили питання взаємодії у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, захисту прав та інтересів постраждалих від таких правопорушень, та підвищення ефективності викриття та розслідування кримінальних проваджень за такими фактами.

У заході взяли участь керівники окружних прокуратур, представники Головного управління Національної поліції в Чернігівській області, Департаменту сім’ї, молоді та спорту, Служби  у справах дітей, Управління освіти і науки, Управління охорони здоров’я Чернігівської ОВА, обласного Центру соціальних служб та ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини».

Заступник керівника обласної прокуратури Владислав Грюк звернув увагу присутніх на своєчасне реагування на факти домашнього насильства, надання комплексної допомоги постраждалим особам та їх інформування про заходи і соціальні послуги, якими вони можуть скористатися, правильну кваліфікацію таких злочинів.

У 2023 році в області від домашнього насильства потерпіло 239 осіб, з них 199 жінок та 17 дітей. Загинуло 6 осіб.

Упродовж 4 днів поточного року вчинено 15 злочинів, пов’язаних з домашнім насильством. З них – одне вбивство, два – заподіяння умисних тяжких тілесних ушкоджень, внаслідок одного з яких настала смерть потерпілого.

Такий стан свідчить про необхідність посилення зусиль у запобіганні та протидії цьому негативному явищу в суспільстві.

За результатами проведеної наради визначено спільні заходи, спрямовані на забезпечення ефективної взаємодії між суб’єктами, які протидіють домашньому насильству, застосування всіх важелів невідворотності покарання до кривдників.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 503