Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.01.2024

Трьом жителям Луганщини повідомлено про підозру у колабораційній діяльності

  

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру трьом мешканцям Луганської області за фактами колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що чоловіки, будучи негативно налаштованими до діючої в Україні влади, сповідуючи проросійські погляди, погодились на пропозиції представників окупаційної влади та добровільно зайняли псевдопосади керівників «отдела Министерства внутренних дел российской федерации «Старобельский», «Отдела экономической безопасности и противодействия коррупции Отдела МВД России «Свердловский» та групи швидкого реагування в військовій комендатурі «лнр» у місті Старобільськ, створених на тимчасово окупованій території Луганської області.

Перебуваючи на цих псевдопосадах, підозрювані виконували свої функціональні обов’язки в інтересах окупаційної влади, пов’язані з організацією діяльності по забезпеченню громадського правопорядку та безпеки, надавали безпосередню допомогу окупаційним структурам російської федерації у здійсненні управління територіями та вчиняли інші протиправні дії на користь окупантів.

Досудове розслідування здійснюється слідчими слідчого відділу, Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 517