Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2024

Відкрили прицільний вогонь по автомобілю з цивільними на Чернігівщині – судитимуть двох російських військових

  

Прокурорами Чернігівської окружної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох військовослужбовців рф за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисними вбивствами, вчиненого групою осіб за попередньою змовою (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року шість цивільних осіб, у тому числі троє неповнолітніх, намагались евакуюватись на автомобілі «Renault Duster» з села Рогощі Чернігівського району, яке було тимчасово зайнято російськими військами.

Рухаючись по автомобільній дорозі в напрямку села Хмільниця, цивільний транспортний засіб зупинився на узбіччі, щоб не перешкоджати руху колони ворожої техніки. Незважаючи на те, що автівка та люди в ній не становили жодної загрози, зупинились перед колоною, російські військові, у тому числі, двоє обвинувачених, розпочали обстріл машини з автоматичної зброї.

У результаті розстрілу водій та пасажирка автомобіля загинули на місці події, а двоє неповнолітніх отримали тілесні ушкодження.

За вчинене обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років, або довічне позбавлення волі.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось слідчими Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 436