Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2024

Новгород-Сіверська окружна прокуратура позовною діяльністю сприяє зміцненню обороноздатності держави

  

Новгород-Сіверською окружною прокуратурою, територіальна юрисдикція якої поширюється на Новгород-Сіверську та Семенівську територіальні громади, що входять до переліку територій на яких ведуться бойові дії, вжито заходів з метою повернення у державну власність земель оборони.

Так, у ході реалізації конституційної функції прокурором виявлено факт передачі земельної ділянки, яка відноситься до земель оборони, з державної у комунальну власності для сільськогосподарських потреб не уповноваженим суб’єктом та з порушенням вимог законодавства щодо встановлення цільового призначення землі. Крім того, встановлено факт неможливості оформлення земельної ділянки у постійне користування уповноваженим органом – прикордонним загоном для будівництва, облаштування та утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, внаслідок перебування її у користуванні фермерського господарства.

Реагуючи на виявлене порушення Новгород-Сіверською окружною прокуратурою підготовлено та скеровано до Господарського суду Чернігівської області в інтересах держави позовну заяву про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою площею майже 50 га, яка відноситься до земель оборони.

Судом відкрито провадження та розгляд справи триває.

За інформацією Новгород-Сіверської окружної прокуратури

кількість переглядів: 461