Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2024

Заволоділи понад 2 млн грн бюджетних коштів – судитимуть учасників організованої злочинної групи

  

За процесуального керівництва прокурорів Чернігівської обласної та Новгород-Сіверської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора підрядної організації та його спільників за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, вчиненому організованою групою, видачі завідомо неправдивих офіційних документів службовою особою (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, директор приватного підприємства разом з із спільниками, неналежно виконуючи умови договору підряду, шляхом завищення вартості виконаних будівельних робіт, неналежного виконання та невиконання окремих видів робіт, заволоділи бюджетними коштами у ході реконструкції приймально-діагностичного відділення закладу охорони здоровʼя на території Новгород-Сіверського району та капітального ремонту стадіону в м. Борзна Ніжинського району.

При цьому, зловмисники зазначали недостовірні відомості в актах приймання виконаних будівельних робіт щодо їх обсягів та якості, а також у довідках про вартість виконання робіт та витрати.

Внаслідок протиправних дій учасники організованої злочинної групи заволоділи бюджетними коштами на загальну суму понад 2 млн грн.

За вчинене обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Новгород-Сіверського РВП ГУНП в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 493